Mamma till ett mirakel

23600313_10155677827125170_1421703658_o

 

Läkaren ringde för en liten stund sen och bad om ursäkt för att ingen hade kommit och återkopplat till oss i fredags, det hade blivit ett missuppfattning mellan läkarna som gjorde ingreppet/undersökningen. Den ena trodde att den andra skulle återkoppla och tvärtom.

Läkaren som ringde var hon som kollade in i öronen för att se hur trumhinnorna såg ut. Den högra var fin men tjock, hon gjorde en litet snitt i den för att vädra ut men det fanns ingen vätska där. Det vänstra örat var sämre där var det mycket vätska och ett rör sattes.

 

Efter detta hade hjärnstamsmätningen gjorts som visade värden som jag inte riktigt trott. Vi tycker att Celine hör helt okej, självklart märker vi en skillnad mot jämnåriga barn. Vi behöver upprepa mycket, vara nära och förtydliga med tecken ibland. Men hon hör ändå, sjunger mycket på sånger och snackar som bara den. Dock pratar hon inte rent så oftast förstår vi inte vad hon säger, men hon hör ju ändå sångerna och får till melodin.

Så att mätningen visar att hon nästan är döv på sitt vänster öra förvånade mig ordentligt, Höger öra är måttlig nedsatt. För er som kan skalorna så ligger hon på 85 decibel på vänster och 50 på höger. Läkaren sa även att med vätska i öronen så försämras hörsel med ca 20 decibel, så alltså var Celine i stort sett döv innan röret sattes in. ( En normal hörsel är mellan 0-20 decibel, 80-100 decibel klassas som döv)

Imorgon ska vi bli kontaktade av Celines läkare på hörselhabiliteringen för att prata igenom hur vi tar detta vidare. Läkaren idag pratade om röntgen av öronen och eventuellt CI på vänster öra.

23585239_10155677827115170_1127884992_o

 

Jag vet inte alls hur jag ställer mig till CI. Det är en starkare hörapparat där ljudet går in på ett annat vis än vanlig hörapparat som hon har idag. När man opererar in CI så kapar man även den hörsel som finns på örat, så när CI/hörapparaten inte sitter på skulle hon då vara helt döv.

Jag måste smälta detta lite och ta mig en ordentligt diskussion med Patrik och läkarna hur vi ska ställa oss till detta om det skulle bli ett alternativ.

 

Ni som har barn med CI får gärna höra av er med era tankar och synpunkter om CI.

<3

 

stats