Mamma till ett mirakel

RAWbollar – pepparkaka

15409922_10154626798165170_384338410_o

Som många som följer mig på instagram vet så har jag gått ner mycket i vikt senaste månaden och mitt lilla knep är att utesluta socker så mycket jag kan och undvika halvfabrikat. En ny livsstil som jag trivs med men som är troligt svår ibland, som idag när vi hade kalas för min sambo och jag ”bara” skulle smaka på kladdkakan med lite grädde, det slutade med att jag smakade små bitar 3 gånger. Livsfarligt! Så för mig gäller det att hitta alternativ som jag kan äta istället och som är goda, såklart.

Så ikväll bestämde jag mig för att pröva slänga ihop ett recept jag kommit över på rawbollar med smak av pepparkaka. Jag har tidigare smakat rawbollar 1 gång och då var det ingen hit men dessa var faktiskt goda när man lyckats ändra tanken till att det faktiskt inte är en chokladbollar. Det sköna är att dom är väldigt mäktiga så man är nöjd efter 1-2 stycken.

 

Detta behöver du:

1 dl Havregryn
1 dl sötmandel
8 färska dadlar (kom ihåg att ta ut kärnan, det glömde jag…)
1 dl vatten
3 tsk pepparkakskrydda
1 msk kokosolja

 

Gör såhär:
1. Mixa mandlarna & havregrynen
2. Tillsätt resten av ingredienserna förutom kokosoljan.
3. Tillsätt kokosoljan och eventuellt lite mer vatten och det behövs.
4. Rulla till bollar och sedan i valfri dekor.
5. Låt stå i kylskåpet en stund innan servering.

Jag lät min smet stelna till lite i kylskåpet innan jag rullade bollarna för att vara lättare att arbeta med och bli finare och fastare bollar. Sedan rullade jag mina i kanel och kokos, men det går även att rulla i tex mandelkross eller chiafrön.

Hoppas ni också tycker om dom, berätta gärna om ni prövar göra dom!

<3

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats