Mamma till ett mirakel

Celines Hörsel.

23600313_10155677827125170_1421703658_o

Idag ringde läkaren och bad om ursäkt för att ingen återkopplade till oss i fredags. Tydligen hade det blivit ett missförstånd mellan läkarna som gjorde undersökningen/ingreppet. Den ena trodde att den andra skulle återkoppla och tvärtom.

 

Hon som ringde var hon som kollat in i öronen för att se om det behövdes rör. På höger sida var trumhinnan lite tjock och ett litet snitt sattes för att tömma om det fanns någon vätska bakom. Men det lilla snittet växer igen på bara några timmar. På vänsteröra var det sämre, där fanns det mycket vätska och ett rör sattes in.

 

Efter detta gjordes en hjärnstamsaudiometri för att mäta hur Celines hörsel verkligen är. Där fick vi ett resultat som vi inte riktigt väntat oss. Vi tycker Celines hör helt okej, självklart sämre än andra normalhörande barn men hon uppfattar ändå ljud, sjunger och snackar som bara den. Talet är väldigt orent och ofta förstår vi inte vad hon säger och urskiljer sångerna på melodin. Men som vi ofta får höra av andra ”hon hör ju…”.

 

För er som kan kurvorna så ligger Celiens hörsel på 85 decibel på vänster öra och på 50 på höger. För er som inte kan så går kurvan mellan 0-100 decibel där 0-20 räknas som normal hörsel och 80-100 är döv.

 

Hon berättade att vår ordinarie läkare ska ringa oss imorgon och diskutera hon vi går vidare. Läkaren idag pratade om att röntga öronen för att se om det är någon missbildning eller om det är några skador på nerverna. Det kan även bli aktuellt med CI på vänster öra.

 

23585239_10155677827115170_1127884992_o

Jag vet inte alls hur jag ställer mig till CI. För att operera in ett CI så kapas den befintliga hörseln på det örat vilket leder till att hon blir helt döv utan CI. Vi måste verkligen ta oss en stor funderare på detta och ha en ordentligt diskussion med varandra och med läkarna.

Om någon av mina läsare har barn med Ci får ni gärna berätta era erfarenheter.

 

<3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jolene Sjöberg

  Min Mira har ci nu på båda öronen hennes kurva var på 65-70 men då hörapparaterna inte hjälpte tillräckligt så tog vi beslutet att operera 1öra först, nu ett år efteråt får vi reaktioner ner på 20 db, det andra örat är för nyopererat för att kunna se resultat än. Vi var väldigt tveksamma till ci i början just för att dom kapar den lilla hörseln som fanns där men vi resonerade som så att hon ändå var nästan döv utan hörisarna och dom hjälpte inte tillräckligt med dom på så blev beslutet ci 1 och sen nummer 2 ett år senare. Det går inte att göra en hörselbevarande ci operation på det tänkta örat? Bara höra av dig om du har några frågor sen finns det mycket ci erfarenhet på fb i gruppen föräldrar till hörselskadade barn där du också är med va? 🙂 lycka till ?

 2. Emma Ekman

  Hej Celine och mamma!
  Vill bara berätta om vår erfarenhet kring CI. Vår dotter Lowa snart 6 år har haft CI sen hon var 8 månader gammal. Nu är iofs Lowa född döv så vi behövde aldrig tänka i dom banorna om att hörseln skulle ”kapas” Vi älskar CI! Lowa HÖR! Vi var på karolinska i oktober där de bland annat gjorde ett hörseltest och där låg hon på 20 db!

  Vi har bara positiva upplevelser kring CI ?
  Hoppas och tror att det kommer gå bra för Celine oavsett vad ni väljer.
  Kramar

stats