Mamma till ett mirakel

Gårdagens beslut & sammanbrott

26793482_10155831927045170_1817319634_n

Igår befann vi oss på Huddinge sjukhus heeeela dagen för att göra en utredning på Celine om hon behöver hjälp med ett starkare hörhjälpmedel på sitt vänstra öra. Vi checkade in strax efter 08 och 08.30 väntade vårt första läkarbesök följt av 7 till. På schemat stod läkarsamtal, hörseltester med audionom både innan och efter lunch, samtal med kurator, tester med logoped, träffa annan familj vars barn gjort operation, EKG samt ett läkarsamtal på slutet där vi får resultatet- CI eller inte CI.

Dagen gick okej trots att vi sovit dåligt alla tre, Celine tröttnade fort och var väldigt busig men fick ända fina resultat på alla tester och skötte sig exemplarisk när det väl behövdes. Hon är lite sen i språket och ordförståelse mot hennes ålder men ändå förvånansvärt bra med tanke på hennes hörseltester. Testerna för hörsel visade som förväntat men sämre även på det högra örat.

Mötet med den andra familjen blev inställt då dom var sjuka, så vi fick ett längre hålrum i schemat.

 

Inför sista samtalet var vi helt slut alla tre och när samtalet dessutom blev försenat nästan 25 minuter efter all väntan hela dagen kände jag att tålamodet också höll på att försvinna samtidigt som Celine var trött och gnällig.

26794253_10155831926860170_1837098524_n

Jag vet inte vad jag hade förväntat mig inför läkarbesöket. Någonstans har jag ju alltid hoppats på att hennes sena och orena tal ska vara en mognads grej. Att det ska bli bättre med tiden och att Celine ska slippa mer sövning, operation, och en massa spring på mer läkarbesök än dom hon redan har.
Tyvärr såg det annorlunda ut. Läkaren tycker hon behöver hjälp med starkare hörhjälpmedel på vänster öra för att ha en chans att komma ikapp i talutvecklingen. Läkaren vill gå till handling så snabbt som möjligt så Celine har möjlighet att höra bättre och ha möjligt att kunna korrigera det tal hon har idag då många ord kommer behövas läras om. Innan själva operationen kan ske ska vi göra magnetröntgen på Celine för att se att det inte är några missbildningar i öronen, vi ska även gå på en balansutredning för att se över hennes balansorgan.
Efter det blir operation och därefter täta kontroller för att ställa in CI:t rätt och ordentligt.
Jag kände bara hur luften gick ur mig lite när läkaren gav resultatet, Det blev genast snabba beslut och steg framåt. Inskrivning redan nu inför operation, val av färg på CI:t och en kontroll av Celine.

På vägen hem var jag så trött och slut i huvudet att jag inte hade ork till någonting. När Celine väl somnat och min mamma ringer för att fråga hur det gick brast det och alla känslor bubblade över och tårarna bara rann.

 

Självklart är vi jätte tacksamma att hon ska få den hjälp hon behöver och vi tvekar ju inte att ge hennes ett CI om det är det som behövs för hennes utveckling.
Jag är bara så less på läkarbesök. Jag trodde vi var klara med sövningen & operation när hon fick rör men nu blir det 2 sövningar till och en operation samt många fler läkarbesök utöver dom hon redan har. Läkaren vill också att vi ska börja gå till logopeden 1 gång i veckan från och med nu vi har hittills gått 1 gång i månaden utöver dom 2 gånger i veckan hon träffar logoped på förskolan. Hon tycker vi ska passa på nu medans jag är sjukskriven, hon förstod inte anledningen till min sjukskrivning. Magnetröntgen är det väntetid till men dom skulle ligga på så hon får tid i februari och tätt därefter operation.

26753835_10155831927060170_1167887826_n

Hur ska jag få ihop min tid och ork? Hur ska jag kunna vila i denna graviditet när dom vill operera CI när jag är höggravid?
Jag känner mig som världens sämsta mamma om jag inte kan ge Celine den hjälp hon behöver nu när hon behöver och kanske behöva ringa till läkaren och behöva skjuta upp det. Just nu försöker jag lösa ekvationen i mitt huvud hur jag ska få ihop tiden och räcka till både Celine & lillebror. Samtidigt som jag ska vila så han stannar så länge som möjligt därinne.
Det skulle vara skönt att få det överstökat nu medans lillebror är i magen så vi kan ge Celine all fokus när hln behöver och han all tid han behöver när han kommer, och att vi då ”bara” har Celines språkutveckling att lägga tiden på. samtidigt som jag behöver vila nu så lillebror inte kommer förtidigt och i så fall skjuta på Celines operation och i så fall lägga den när lillebror har kommit och då på något vis få tiden att räcka för dom båda i sina behov.

Huvudet går på högvarv och jag blir inte klok på någonting. Jag blir bara trött, matt och ledsen.
Har inte beslutat i hur jag ska göra ännu. Hoppas på att tiden kan göra mig klokare.

Ber om ursäkt för ett kanske rörligt inlägg men det är lite så mitt huvud är just nu.
Tack för att ni läst så här långt.

 

<3

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Felicia

    Hej!
    Tack för en fin blogg med viktiga innehåll. Har inte läst allt än dock.
    Celine verkar vara en härlig och energisk tösabit. Hoppas att lillebror stannar i magen lite till så att du hinner vila så gott det går. Har själv en 3åring så vet hur det kan vara 🙂

    En tanke – har ingen nämnt teckenspråk?
    Teckenspråk är inte enbart för döva utan det har visat mycket bra resultat för barn med ”talförsening”. Alla förskolor i Lunds kommun till exempel använder nu tecken som stöd i vardagen då det ger så mycket för alla barn och är ett otroligt bra stöd för talutvecklingen och ordförståelse. Kan vara något för Celine/er om ni inte redan använder det.

    Må. Gott!

stats